Αναζήτηση

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Κανε το παλιό ... διαχρονικό...

Αγαπάω πραγματικά τα παλιά αντικείμενα και μου αρέσει να τα ¨πειράζω" λιγάκι! Είναι όμορφο να βλέπεις την χρηστική αξία των πραγμάτων ακόμα κι αν με την πρώτη ματιά φαίνονται άχρηστα και χαλασμένα.
Πριν αρκετό καιρό βρήκα στο παλιό σπίτι της γιαγιάς μου ένα από τα παλιά κομοδίνα. Αυτά που είναι σαν μπαουλάκια αν θυμάστε. Ενθουσιάστηκα αρχικά αλλά τελικά κατέληξα ότι ήταν αρκετά φθαρμένο και το χρώμα του ξύλου δε μου άρεσε καθόλου. Σκέφτηκα να το πάω σε ένα επιπλοποιό να σουλουπώσει αλλά το κόστος ήταν αρκετό. Γι'αυτό αποφάσισα να κάνω μόνη μου τη δουλειά αυτή.
Έξυσα αρχικά την επιφάνεια του ξύλου, στη συνέχεια το πέρασα με χρώμα για ξύλο στην απόχρωση που μου άρεσε και τέλος έκανα τη διακόσμηση βάφοντας ένα σχέδιο σε άλλο πιο έντονο χρώμα και αλλάζοντας το πόμολο. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ και σκέφτηκα να το μοιραστώ για να σας παρακινήσω να καταπιαστείτε κι  εσείς με παρόμοιες εργασίες.Να σημειώσω ότι δεν είχα ιδέα από τέτοια πράγματα οπότε μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι είναι δύσκολο για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ξανά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου