Αναζήτηση

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μετατρέψτε το χώρο του σπιτιού σας με λίγα χρήματα και πολύ φαντασία

Διάβασα χθες ένα άρθρο σε ένα περιοδικό, το οποίο μας δίνει ιδέες διακόσμησης με χαμηλό κόστος. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και σκέφτηκα να αναρτήσω μερικά tips μιας και για τους περισσότερους από εμάς τα πράγματα με τα οικονομικά μας είναι δύσκολα για ανακαινίσεις και ανανεώσεις ...

ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ
  • Αν ο χώρος του σπιτιού σου είναι μικρός και ενιαίος, μπορείς να βάψεις τους τοίχους της κουζίνας  διαφορετικό χρώμα από εκείνους του καθιστικού/χωλ/δωματίου, έτσι ώστε να οριοθετείς τα διαφορετικά δωμάτια.
  • Αν θέλεις το χρώμα  που θα χρησιμοποιήσεις σε ένα τοίχο να είναι έντονο, διάλεξε τοίχους που βρίσκονται στο χώρο υποδοχής σου. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις χαρακτήρα σε ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στο σπίτι σου. Οι υπόλοιποι τοίχοι κάλο θα ήταν να κρατηθούν σε χαμηλούς τόνους. Για να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση παρατήρησε τα αντικείμενα τριγύρω και βρες τους τόνους που επαναλαμβάνονται και τα "δένουν" μεταξύ τους. (Στο www.colourlovers.com μπορείς να δημιουργήσεις τις δικές σου χρωματικές παλέτες και να δεις αν ταιριάζουν στο δικό σου χώρο).



ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
  • Όσον αφορά του αποθηκευτικούς χώρους, μπορείς να επενδύσεις σε μια ψηλή βιβλιοθήκη η οποία δεν κλείνει το χώρο και πάνω της, εκτός από βιβλία, μπορείς να βάλεις και πολλά άλλα πράγματα.


  • Πολύ καλή ιδέα είναι και η χρήση των γυάλινων βάζων που έχουμε στην κουζίνα (βλ. βάζα με μαρμελάδα) για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων όπως πινέλα και μολύβια μακιγιάζ, κοσμήματα, κοκαλάκια, ραπτικά και πολλά πολλά άλλα. Μπορείς να βέβαια να τα διακοσμήσεις κιόλας, τα ίδια ή τα καπάκια τους. (Για να αφαιρέσεις τις ετικέτες από τα βάζα μπορείς να τα βάλεις μέσα σε καυτό νερό. Αν μερικά κομματάκια επιμένουν χρησιμοποίησε μπλε οινόπνευμα).







  • Χρήσιμα είναι και τα σκαμπό που κυκλοφορούν στο εμπόριο τα οποία ανοίγουν και μέσα μπορείς να αποθηκεύσεις οτιδήποτε.




ΦΩΤΙΜΟΣ

  • Για να αλλάξεις την αίσθηση του χώρου σου μπορείς να κάνεις μια μικρή αλλαγή στο φωτισμό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά σποτάκια ή φωτάκια τύπου γιρλάντα. 





  • Ακόμα, τα κεράκια είναι πάντα μια καλή λύση. (Μπορείς να φτιάξεις εύκολα και τα δικά σου κεράκια. Να μια καλή ιδέα για τη διακόσμησή τους που βρήκα εγώ http://www.candlemakingsupplies.co.uk/Wax%20Flower%20Project2.htm ).
  • Τα βάζα που αναφέραμε προηγουμένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως φαναράκια ή φωτιστικό.






  • Οι ιδέες, οι προτάσεις και οι συμβουλές είναι πάρα πολλές. Ένα όμως είναι το κύριο συστατικό τους "l imagination"...
Ελπίζω τα παραπάνω να φανούν χρήσιμα και να ανανεώσουν το χώρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου